Ανακοίνωση για τα σωματεία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ Λέσβου

Share:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

2018 – 2019

Η προκήρυξη ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Λέσβου 2018 – 2019 συμπληρώνεται με την υπ’ αριθμό 13/22 – 08 – 2018 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λέσβου ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 19

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

                ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ                      

Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Λέσβου για την περίοδο 201 8- 2019 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των εννέα (9) και οκτώ (8) ομάδων. Η σύνθεση των ομίλων θα γίνει σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων (όπως αυτή υποβλήθηκε στην Ε.Π.Ο.), ήτοι: οι ομάδες που (κατετάγησαν) και κατέλαβαν τις θέσεις με μονούς αριθμούς θα σχηματίσουν τον Α΄ όμιλο των εννέα (9) δηλαδή 1, 3, 5, 7, 9, 11 ,13, 15, 17  (την 17η θέση κατάλαβε ο Αίγειρος Μυστεγνών , ο οποίος δεν κατήλθε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, καταλαμβάνει την τελευταία θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα) και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις με ζυγούς αριθμούς θα σχηματίσουν τον Β΄ όμιλο των οκτώ (8) ομάδων δηλαδή 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14.

Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις. Στην πρώτη φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σε κάθε όμιλο χωριστά.

Μετά το τέλος των αγώνων της πρώτης φάσης, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα από κάθε όμιλο, θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο των οκτώ (8) ομάδων οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι ομάδες αυτές θα πριμοδοτηθούν ως εξής: η πρώτη με τέσσερις (4) βαθμούς, η δεύτερη με δύο (2) βαθμούς, η τρίτη με έναν (1) βαθμό και η τέταρτη με μηδέν (0) βαθμούς.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 5η ,6η,7η,8η και 9η θέση θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο των εννέα (9) ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς  αγώνες για την παραμονή στην Α΄ κατηγορία ή τον υποβιβασμό τους στην Β΄ κατηγορία. Αυτές οι ομάδες θα πριμοδοτηθούν ως εξής: η 5η με τέσσερις (4) βαθμούς, η 6η με δύο βαθμούς, 7η με έναν (1) βαθμό η 8η και η 9η με μηδέν βαθμούς.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη (1η) θέση αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ κατηγορίας Λέσβου και θα δώσει διπλούς αγώνες κατάταξης με την πρωταθλήτρια ομάδα Α1 κατηγορίας Λήμνου για την ανάδειξη του πρωταθλητή Νομού Λέσβου, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η σειρά των αγώνων θα καθοριστεί με κλήρωση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα με πλαστικό τάπητα ή φυσικό χόρτο στη Λέσβο και στη Λήμνο.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Με το σκεπτικό ότι οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας θα μειωθούν σε δεκατέσσερις (14) την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, υποβιβάζονται από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία τρείς (3) ομάδες. Μπορεί να υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα ανάλογα με: α) αν θα αγωνιστεί ο πρωταθλητής μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 2019 – 2020, β) αν ο πρωταθλητής θα είναι Λημνιακή ομάδα και γ) αν η υπάρχουσα ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 2018 – 2019 θα παραμείνει η όχι στην κατηγορία αυτή.

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Λέσβου την περίοδο 2018 – 2019 θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο των δεκαπέντε (15) ομάδων σε δύο γύρους χωρίς αγώνες play-off  και play-out.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη (1) θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Β΄κατηγορίας θα ανέλθει στην Α΄ κατηγορία.

Η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη (2) θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Β΄κατηγορίας θα δώσει αγώνα μπαράζ (εντός και εκτός μετά από κλήρωση) με την ομάδα που θα καταλάβει την δέκατη τέταρτη (14) ή την δέκατη τρίτη (13) θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Α΄κατηγορίας, για την άνοδο της στην Α΄ κατηγορία ή όχι. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και η διαδικασία των πέναλτι.

   Με την με αριθμό 13/22 – 08 – 2018 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λέσβου, για την περίοδο 2019 – 2020 θα οριστικοποιηθεί εάν θα δημιουργηθεί ξανά η Γ΄ κατηγορία Λέσβου (ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή).

Οι ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Α΄ κατηγορία (τρεις (3) ή τέσσερις (4))μαζί με τις επτά (7) ή έξι (6) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Β΄κατηγορίας θα σχηματίσουν τον όμιλο της Β΄ κατηγορίας με δέκα (10) ομάδες.

Τα υπόλοιπα σωματεία θα σχηματίσουν τον όμιλο της Γ΄ κατηγορίας Λέσβου.

 

Για το ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

 

ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ                         ΣΑΛΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης...

Για τηλεφωνική εξυπηρέτηση καλείτε μονο στον αριθμό 2251022004.

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ