Ανακοίνωση για την κάρτα υγείας

Share:

Η ΕΠΣ Λέσβου ενημερώνει τα σωματεία ότι, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού, θεσπίζεται η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις ομοσπονδίες.

Όλοι οι αθλούμενοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εφοδιασθούν με την κάρτα υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018.

Η κάρτα εκδίδεται μόνο κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων α) κλινική εξέταση β) ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και γ) ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η κάρτα υγείας αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή  Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή ιατρούς έχοντες σχέση με το Δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών καταγράφεται στην κάρτα υγείας η οποία είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή. Αυτό θα προσκομίζεται στον διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του στον αγώνα. Επισυνάπτεται από το ατομικό δελτίο αθλητή.

Την κάρτα υγείας αθλητή, μπορείτε να την παραλάβετε από τα γραφεία της ΕΠΣ Λέσβου από την Δευτέρα 12-11-2018.

Παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας γιατί από την 01-01-2019 δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες οι αθλητές που δεν θα προσκομίζουν στον διαιτητή μαζί με το δελτίο αθλητή και την κάρτα υγείας.

Διαβάστε επίσης...

  • Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία δυνάμεως μας ότι η καταληκτική ημέρα και ώρα  για κατάθεση αιτήσεων μεταβολών (και ηλεκτρονικά)  είναι την Δευτέρα 02/11/2020 και ώρα 11:00 πμ.

H 1η Αγωνιστική Υποδομών Κ16 που έχει οριστεί για 31/10-01/11  2020 αναβάλλεται.

Ο αγώνας Αίγειρος Μυστεγνών - Αστέρας Ιππείου που ήταν προγραμματισμένος 31/10/20 και ώρα 15:00 αναβάλλεται.

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ