Απόφαση Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων για τον γιατρό του αγώνα

Share:

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ στην συνεδρίαση της 14/9/17 (Νο4) έλαβε την εξής απόφαση: Συμπλήρωση άρθρου 16 παρ. 2 ΚΑΠ.

Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην ΕΠΟ για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η ΕΠΟ απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα. Η UEFA με την απο 14-9-2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της ΕΠΟ σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξης:

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνο ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α) Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατα τόπους διευθύνσεις υγείας

β) Να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ) Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών κατά την διάρκεια του αγώνα.

δ) Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν απο τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωτθλήματος, δύναται να διεξάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 ΠΑΡ. 2 του ΚΑΠ ποινές, αλλιώς ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης...

 

Έναρξη Πρωταθλημάτων  Α Λέσβου ,Α Λήμνου 16-17/10/21 και Β Λεσβου 23-24/10/2021

 

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ