Τήρηση Υγειονομικού Πρωτοκόλλου

Share:

Προς  Σωματεία Δύναμεώς μας                                  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Στις 29/09/2020 εστάλη σε όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα / κύπελλο αρμοδιότητας μας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που εκδόθηκε από την ΓΓΑ και μας εστάλη από την ΕΠΟ. Στο παραπάνω έγγραφο υπάρχουν οδηγίες για την ασφαλή άσκηση (προπόνηση κλπ) και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Όλες οι οδηγίες που αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο έχουν στόχο να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοιού.

Από την διεξαγωγή των αγώνων της 1ης φάσης κυπέλλου και 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα παρατηρήθηκε ότι ελάχιστα σωματεία τηρούν το πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα σε πολλά γήπεδα να βρεθούν και στις 3 ζώνες που ορίζονται από το πρωτόκολλο περισσότερα άτομα απ όσα προβλέπονται. Kατά πληροφορίες υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι στις κερκίδες των γηπέδων, στους πάγκους των αναπληρωματικών οι παρευρισκόμενοι δεν φορούσαν μάσκες όπως και στους χώρους των αποδυτηρίων   γηπεδούχων, φιλοξενούμενων και διαιτητών. Η εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι ελάχιστα πράγματα εφαρμόστηκαν από τις περισσότερες ομάδες που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είναι πολύ εύκολο η έναρξη των πρωταθλημάτων να σταματήσει και να ανατραπεί όλος ο προγραμματισμός. Να χαθούν οι κόποι σας όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας μίας απροσεξίας από τη μη εφαρμογή των προβλεπόμενων από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όλα τα σωματεία θα πρέπει να μας γνωρίσουν μέχρι την Παρασκευή 16/10/2020 με έγγραφό τους έναν υπεύθυνο και ένα αναπληρωματικό  πρόσωπο που θα είναι αρμόδιος για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι υπεύθυνοι είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν επακριβώς τα προβλεπόμενα, να παραδώσουν υποχρεωτικά την λίστα των εισερχομένων  στην αθλητική εγκατάσταση για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης (μέχρι σαράντα άτομα αθροιστικά περιλαμβάνοντας στην λίστα και οι ποδοσφαιριστές  που είναι στην αποστολή του αγώνα).

Η εφαρμογή των μέτρων από τους αγώνες στις 17-18/10/2020 είναι υποχρεωτική και η ευθύνη αφορά όλους μας, αθλητές, προπονητές , διαιτητές παρατηρητές αγώνων και παράγοντες. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται σημαντικές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης...

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ